Welkom op de website van Colonpil, een onderdeel van Camerapil BV

 


CameraPil BV , colonpil.nl

De eerste commerciŽle aanbieder van videocapsule endoscopie (VCE) in Nederland.

 

VCE is een veel gebruikte onderzoeksmethode om ziekten van de dunne darm in een vroeg stadium op te sporen.

Via colonpil.nl biedt Camerapil BV nu ook VCE met de colonpil aan. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal aangepaste videocapsule, uitermate geschikt voor het in beeld brengen van de dikke darm. 

 

Hoge Service

Hoge Kwaliteit

Hoogwaardige Technologie

Concurrerend 

 

2013 - Nieuwe ontwikkeling!

Klik hier om de meest recente ontwikkeling op het gebied van colon video capsule endoscopie
te lezen.

Madernastraat 47
1323 HG Almere
Info@camerapil.nl
www.camerapil.nl
Fax: 084 7453930

Dhr. Erik Herdes

06 42434143

Drs. Jos Lablans

06 25021595

 


Camerapil BV heeft een landelijke dekking, werkt zonder wachtlijsten, komt bij patiënt thuis en levert verslaglegging met passend advies binnen 72 uur.VCE digitale aanvraag

PDF fax formulier

Algemene vraag
H2 ademtest - c13 ureumtest

 


De informatie op deze site is voor zowel patiŽnten als verwijzers bedoeld.

De camerapil

Gebruik wordt gemaakt van de ďCOLONPILĒ , een camerapil van het bedrijf Given Imaging. Deze capsule heeft een registratieduur van ruim 10 uur en is 31 x 11 mm groot . De beelden van de capsule worden via het lichaam van patiŽnt naar een ontvanger (receiver), gedragen in een heuptasje, verzonden. Dit gebeurt met een zender welke in de pil is ingebouwd.. Per seconde worden meerdere fotoís gemaakt waardoor een ďfilmĒ van de (dikke)darm ontstaat. De film wordt beoordeeld door ervaren Maag- Darm- Leverartsen op eventueel aanwezige aandoeningen, hiervan wordt een rapport gemaakt met een conclusie en een advies.

De aanvraag

Na aanmelding (contactformulier) door de medisch specialist neemt CameraPil bv contact op met de patiŽnt voor het maken van een afpraak en geven van instructie. De patiŽnt ontvangt deze informatie aansluitend ook via de post thuis. Tussentijds wordt de patient de gelegenheid geboden om vragen te stellen; CameraPil bv staat altijd klaar voor nadere uitleg aan de patiŽnt. Dit kan via de telefoon maar ook via het contact formulier of via Info@cameraPil.nl.

Op de dag van het onderzoek zal een specialistisch verpleegkundige de patiŽnt thuis of in het verwijzende ziekenhuis bezoeken. De receiver, ter grootte van een walkman, wordt aangesloten, waarna de patiŽnt instructies krijgt. De patiŽnt zal de capsule onder begeleiding van de [specialistisch] verpleegkundige innemen. Twaalf uur na aanvang van het onderzoek kan de apparatuur worden afgekoppeld en wordt deze 's avonds of de volgende ochtend opgehaald. De receiver wordt uitgelezen en aansluitend wordt de film beoordeeld. Tot slot wordt het rapport opgesteld en verzonden aan de aanvragende specialist.

Wanneer komt een patiŽnt in aanmerking voor een dergelijk onderzoek:

Ondanks het feit dat de CCE1, en de CCE2 nu al enkele jaren op de markt zijn, wordt er relatief weinig gebruik gemaakt van de colon capsule techniek. Om deze reden heeft Camerapil BV een briefing gemaakt om meer duidelijkheid te verschaffen over de mogelijke indicatiestellingen voor het uitvoeren van een Colon Capsule Endoscopie onderzoek. Voor het volledige overzicht van de verschillende mogelijke indicaties voor een CCE onderzoek, klikt u hier. Hieronder volgt een beknopte samenvatting van de mogelijke indicaties :

- PatiŽnt weigert colonoscopie
- Contra-indicaties voor conventionele colonoscopie
- Verdenking abnormaliteiten, gedetecteerd tijdens een vorige test
- Onbegrepen gastrointestinaal bloedverlies
- Onbegrepen microcitaire anemie
- Positieve faecal occult blood (FOB) test.
- Klinisch significante diarree met onbekende oorzaak
- Recente verandering in darmgewoontes
- Colorectaal kanker (CRC) Screening
- Indicatie voor colonoscopie, met laag risico op biopt (70% van de colonoscopieŽn).
- Surveillance van colon neoplasieŽn
- incompleet uitgevoerde colonoscopie / indicatie voor single of dubbelballon enteroscopie
- Chronische IBD:  
     1. Het verbeteren van de IBD diagnosestelling
     2. Het beloop van de ziekte volgen en/of het verkrijgen van een prognose
     3. Het monitoren van mucosal healing status
     4. Het beoordelen van mild-ernstige / ernstige colitis ulcerosa.
     5. Postoperatieve recidieven
     6. Het beoordelen van pediatrische patiŽnten.


 

Bent u via een zoekmachine naar deze pagina verwezen en ziet u geen menubalk in de bovenkant van dit scherm? klik dan hier , of gebruik onderstaande links om de pagina van uw keuze te bekijken.Homepagina , Wie wij zijn , Visie en missie van camerapil BV , Patienten homepagina , Verwijzers homepagina ( artsen / verpleegkundigen ) , vraag en antwoord rubriek , contactpagina , linkpagina , English information page