Nieuwe ontwikkelingen anno 2013

 

De specialisten van CameraPil gebruiken een nieuwe methode voor inwendig onderzoek van de dikke darm. PatiŽnten die het nieuwe capsuleonderzoek ondergaan hebben niet de vervelende bijverschijnselen, die soms kunnen optreden bij een coloscopie.

videopil
Met het capsuleonderzoek wordt gebruik gemaakt van Ďeen videopilí. Deze pil is iets groter dan een vitaminepil en bevat twee cameraís: een die naar voren is gericht en een naar achteren. Als de pil is ingeslikt gaat deze na twee minuten, om energie te besparen, in een slaapmodus. Anderhalf uur later, kort voordat de pil in de dikke darm komt, schakelt de pil zichzelf weer in en zendt dan tien uur lang beelden naar een recorder die de patiŽnt draagt. Deze recorder wordt vervolgens aangesloten op een computer, waarna vanaf het beeldscherm de specialisten na zorgvuldige bestudering van alle plaatjes kunnen bekijken of er iets aan de hand is.

proef
Om aan te tonen dat de beelden via deze pil net zo duidelijk en betrouwbaar zijn als de gebruikelijke methode, wordt het onderzoek eerst als proef uitgevoerd. Het nieuwe capsuleonderzoek neemt dan ook op dit moment nog niet volledig de plaats in van de coloscopie. Het onderzoek gebeurt nog vaak in studieverband. Bovendien kan met de capsule alleen op het beeld een diagnose worden gesteld, waarbij soms daarna een standaard coloscopie nodig zal zijn om weefselonderzoek te verkrijgen of om bijvoorbeeld poliepen te verwijderen.

gebruikelijke methode
De gebruikelijke methode voor inwendig onderzoek van de dikke darm is de Ďcoloscopieí, waarmee via de anus een slang met aan het einde een camera wordt ingebracht. Dit kan voor de patiŽnt een belastende procedure zijn, omdat het onderzoek gepaard kan gaan met buikkrampen. Om die reden wordt het onderzoek in bijna alle gevallen uitgevoerd met een roesje en pijnbestrijding. Met de nieuwe methode treden deze bijverschijnselen niet op. Overigens is de intensieve voorbereiding om de darm voorafgaand aan het onderzoek geheel te reinigen dezelfde als die van de normale scopie.

verpleegkundige
Het inwendig onderzoek met de videopil is minder belastend voor zowel de patiŽnt als voor de medewerkers van camerapil De colonscopie wordt uitgevoerd door een MDL-arts, geassisteerd door twee endoscopie verpleegkundigen. De videopil wordt verstrekt door een verpleegkundige, waarbij de patiŽnt gewoon thuis verblijft, maar volledig mobiel is. Een verpleegkundige van camerapil bezoekt u thuis en zal u daar ook de Video pil overhandigen .

toepassing
De videocapsule wordt al langer gebruikt voor inwendig onderzoek van de dunne darm. Maar toepassing van de videocapsule endoscopie van de dikke darm is geheel nieuw. Met deze nieuwe videopil hopen specialisten op een nieuwe pijnloze methode van inwendig onderzoek.voor meer informatie kunt u bellen met Erik Herdes
GSM 0642434143

of gebruik het contact forumulier