Darmvoorbereiding met Fosforal®

 

Fosforal® is een laxeermiddel dat op recept bij de apotheek verkrijgbaar is. Een verpakking Fosforal® bestaat uit 2 flesjes met elk 45 ml vloeistof.

U neemt Fosforal® om 11:00 uur in. Van de twee flesjes Fosforal® hoeft u er maar één te gebruiken. De inhoud van 1 flesje Fosforal® lost u op in een glas koud water. Het is belangrijk dat u daarnaast voldoende drinkt, minstens 3 liter water of andere heldere dranken.

Fosforal® veroorzaakt een waterdunne diaree, uiteindelijk moet de ontlasting waterdun en lichtgeel worden.

Tijdens en na de inname van Fosforal® volgt u tot 22:00 uur een helder vloeibaar dieet.
Bij een helder vloeibaar dieet zijn de volgende dranken toegestaan: appelsap, druivensap, bessensap, roosvicee, limonadesiroop, thee (eventueel met suiker maar zonder melk), gezeefde bouillon, heldere sportdrank. Als u behoefte heeft aan iets stevigers is het toegestaan om gelatinepudding te nemen. Behalve de hierboven genoemde dranken mag u verder niets eten.

Na 22:00 uur mag u niets meer eten of drinken. Een uitzondering hierop vormen noodzakelijke medicijnen, deze kunt u innemen met een slok water. Na 22:00 uur mag u niet meer roken of uw tanden poetsen.

Als u diabetespatiënt bent kan het noodzakelijk zijn om tijdens de voorbereiding de medicatie aan te passen, overleg dit met uw eigen arts of diabetes verpleegkundige.

Als u gewoonlijk last heeft van obstipatie kunt u enkele dagen voor het onderzoek een licht verteerbaar dieet volgen en raden wij u aan extra veel helder te drinken bv. water en thee zonder melk.

Als u verder nog vragen heeft omtrent deze darmvoorbereiding, aarzel dan niet om het ( link : contactformulier ) te gebruiken.