Voorbeelden van opnamebeelden
 

Op deze pagina staan enkele voorbeelden van camerapil opnames, gebruikmakend van de colonpil. Uiteraard neemt de colonpil op zijn route naar de dikke darm, ook beelden van de dunne darm. Voorbeelden van dunne darm beelden vind u hier.

 


Verschillende opnamebeelden van de (gezonde) dikke darm, ook wel Colon genoemd. Er is goed te zien dat de darmholte op sommige foto's groter is dan op anderen. Dit komt omdat de darm op een dergelijk moment samenkneep. Zo verplaatst voedsel (en in dit geval de capsule) zich door de darm.

Op bovenstaande afbeeldingen zien we het normale opstijgende colon, dware colon, ,neerdalende colon en rectum gevolgd door afbeeldingen met verontreiniging en afwijkingen.

 


Op bovenstaande afbeelding worden colonpil videocapsule endoscopie beelden (links) vergeleken met een colonoscopie. Beide onderzoeken leggen een gesteelde poliep in het sigmoid vast.

 


Op deze opnames zijn verschillende poliepen te zien, zoals deze vastgelegd kunnen worden doormiddel van een colonpil onderzoek.


 


Camerapil Bv gebruikt de modernste apparatuur, waardoor het nu ook mogelijk is om live mee te kijken met het onderzoek. Dit biedt verschillende voordelen.